Pop Rock Funk Grupa Retro Bihać

O nama

Grupa Retro je bend iz Bihaća (BiH) koji svira rock, pop i funk hitove sa zanimljivim i energičnim aranžmanima. Ova ekipa je sa radom počela početkom 2018. godine u akustičnom trio izdanju da bi već na ljeto iste godine ubacili u brzinu više i nastavili djelovati kao ozbiljan bend u sastavu Dženan Rakić vokal, Armin Alagić gitara, Haris Pozderac bas i Nermin Dedić bubnjevi.

Nakon mnogobojnih nastupa vrlo brzo su se počeli baviti i autorskim radom te su se predstavili singlom "Zašto kriješ lice" za koji su objavili i spot, a nedugo zatim objavili su i spot za drugu autorsku pjesmu "Kad bi nestala" te se sa ove dvije pjesme zapaženo predstavili na bihaćkom festivalu "Bihać Urliče 2019". Pred kraj prve godine djelovanja, pune ambicija, vrhunski nastupa i odličnih rezultata objavili su i spot za treću autorsku pjesmu "U tvojim rukama".

band_info

Nakon prisilne pauze prouzrokovane pojavom pandemije Grupa Retro početkom 2021. nastavlja sa svojim radom u izmjenjenom sastavu sa dva nova člana: Alen Ćatić bubnjevi i Damir Mušanović bas gitara. Nakon vrijedno odrađenih priprema grupa nastavlja sa mnogobrojnim live svirkama te bilježi zapažene nastupe na Kamp Šot River Spleš festivalu u Novom Gradu, zatim na sve popularnijim winter i summer manifestacijama na gradskim trgovima, raznim event-ima te dočeku nove 2022. godine na Trgu Slobode u Tuzli pred mnogobrojnom publikom. Poslije autorske pauze ali i dalje uz aktivan rad na red je došao i novi spot za pjesmu "Ne krivi me" početkom 2022. godine te se grupa poslije velikog broja nastupa i pređenih kilometara ponovo zapaženo predstavila na festivalu "Bihać Urliče 2022" ovaj put u proširenom sastavu sa Muhamedom Murićem na drugoj gitari te Eminom Keskinović na bek vokalu.

Početkom 2023. godine grupa Retro obilježava 5 godina postojanja svirkom u bihaćkom Fly Bar-u gdje su sa svojim prijateljima, saradnicima ali i publikom napravili vrhunsku atmosferu. Nedugo zatim objavljuju i spot za novu pjesmu "Ego kraljica" ovaj put u saradnji sa Hayat Produkcijom iz Sarajeva.

Trenutno, pored redovnih nastupa sa repertoarom koji je poprilično zanimljiv i energičan uz dosta brzih i plesnih ritmova, ekipa vrijedno radi i studijski te planiraju u skorije vrijeme objaviti i prvi album.

Member
Dženan Rakić

Vokal

Member
Armin Alagić

Gitara

Member
Damir Mušanović

Bas

Member
Alen Ćatić

Bubnjevi