Pop Rock Funk Grupa Retro Bihać

Thumbnail
16. Maj 2023

Grupa Retro među Top 12 učesnika Music Fest-a Zlatna Nit

Najbolji rock bendovi regije nastupiće na ovogodišnjem Music Festu Zlatna Nit 8/9/10.6.2023. u Bosanskoj Krupi (BiH) na prirodnoj lokaciji resorta Zlatna Nit. Posjetioci će moći uživati uz Dubiozu Kolektiv, Helem Nejse, Let 3, Zonu Isključenja, Opću opasnost, Divlje Jagode, Van Gogh, The Croatian Pink Floyd Show, S.A.R.S. i mnoge druge.

Od ukupno 42 prijavljena benda iz Europe, 12 najboljih koji su ispunili kriterije obračunaće svoje snage na Demo stageu svaki dan festivala od 13 sati, a ukoliko pobijedi, bend osvaja vrijedne nagrade.

Jedan od učesnika festivala je i bihaćka Grupa Retro koja će nastupiti na Demo stage-u prvog dana festivala u četvrtak 8.6. te će po prvi put izvesti skoro sve autorske pjesme koje će se naći na njihovom prvom autorskom albumu na kojem uveliko rade.

Dok njihov pjevač Dženan Rakić uspješno privodi kraju takmičenje u popularnom regionalnom show-u Zvezde granda dečki vrijedno rade u studiju na snimanju pjesama te pripremaju snimanje spotova za dvije pjesme koje će uskoro objaviti pred završetak i izlazak albuma.

Pored toga dečki se i vrijedno pripremaju za nastup na Music Fest-u Zlatna nit ali i za ljetnu sezonu svirki koja je prilično popunjena.

Više o festivalu saznajte ovdje.


Thumbnail