Pop Rock Funk Grupa Retro Bihać

Thumbnail
04. Jan 2023

Winter svirke kao šlag na tortu za još jednu uspješnu godinu

Za kraj još jedne uspješne godine grupa Retro je odradila nekoliko nastupa u nekoliko gradova na sve popularnijim winter svirkama. Pored Winter parka u Bihaću bili su dio Zimske priče u Bosanskoj Krupi te Wintermanije u Pub Now u Sanskom mostu, a za doček nove godine nastupili su u pivnici Kod Crnog Mačka u Vitezu. Ove godine publika je pokazala veliki interes za ovakve događaje ali i za nastup grupe Retro za koju je prošla godina bila do sad najuspješnija.

Nakon što su početkom godine objavili novu autorsku pjesmu "Ne krivi me" te gostovali u programu nekoliko većih tv stanica u BiH ekspresno su popunili datume za ljetnu sezonu tokom koje su odradili 30-ak svirki u 12 gradova. Za kraj ljetne sezone nastupili su u proširenom sastavu na autorskom festivalu "Bihać Urliče" gdje su predstavili 6 autorskih pjesama i najavili snimanje prvog albuma koji bi trebao izaći tokom ove godine. Na bini su im se pridružili Muhamed Murić na gitari i Emina Keskinović bek vokal. Ista ekipa preselila je sa bine u studio gdje su snimili dvije nove pjesme "Ego kraljica" i "Drugarice" za koje se trenutno snimaju spotovi te bi uskoro trebale ugledati svijetlo dana.

Poslije uspješnog početka saradnje sa Hayat produkcijom te gostovanja u emisiji Hayat Production Show pjevač Dženan je napravio još jedan veliki iskorak nastupom u regionalnom takmičarskom show-u Zvezde Granda gdje je imao zapažen nastup i pokupio samo riječi hvale što je njemu ali i bendu donijelo veću pažnju regionalne publike.

Grupa Retro novu godinu započinje slavljem i to 7. januara u Fly Bar-u u Bihaću gdje će sa prijateljima i saradnicima ali i publikom obilježiti 5 godina postojanja.


U nastavku pogledajte dio atmosfere sa proteklih nastupa.
Pogledaj više slika ovdje